Vår värmepump gick sönder

Vår värmepump gick sönder.

Vår värmepump hemma i villan i Nyköping gick sönder och vi fick ta reda på vad vi skulle göra. Även om det kan vara frestande att försöka reparera det själv är det viktigt att komma ihåg att värmepumpar är komplexa maskiner som kräver utbildade yrkesmän för att underhållas och repareras på rätt sätt. I det här blogginlägget delar vi med oss av några tips om vad du ska göra om din värmepump någonsin går sönder.

Den var uppe i sitt elfte år, så jag är inte förvånad över att den inte höll längre. Att behöva byta ut den mitt i vintern innebar förstås en extra smäll i plånboken, men jag tror att det var värt det i slutändan eftersom vi nu har sinnesro i vetskapen om att vi inte kommer att behöva frysa oväntat under årets kallaste månader. Den goda nyheten är att den nya modellen är tystare än sin föregångare, så förhoppningsvis kommer nätter då vi försöker sova inte längre att störas av ett bullrigt system.

Det första vi gjorde när den gick sönder var att ringa ett reparationsföretag. De kom till vårt hus och utvärderade situationen innan de gav oss ett kostnadsförslag för reparationerna, som var mycket mer rimligt än vi hade förväntat oss. De gav oss också några tips om hur vi kan se till att vår värmepump fungerar effektivt i framtiden: håll den ren, kontrollera luften och se till att den är ren, se till att filtren byts ut regelbundet och låt den gå på service minst en gång om året

När allt kommer omkring var det inte idealiskt att vår värmepump gick sönder, men med rätt hjälp lyckades vi få en ny ganska så omgående. Förhoppningsvis ger det här inlägget en inblick i vad du ska göra om du har en trasig värmepump.